Arkhyttans scoutkår -har verksamhet från årskurs 1 och uppåt.

 

Vi är anslutna till Equmenia scoutförbund och utgör en del av Arkhyttans baptistförsamlings ungdomsverksamhet.Det betyder inte att man måste vara baptist för att vara med i scouterna, alla är välkomna!

Vi träffas i kapellet i Arkhyttan på torsdagar, 18-19.30. Vi inleder varje möte gemensamt utomhus, sedan delar vi in oss i våra grupper och går åt olika håll, ibland inomhus, ibland utomhus. Varje möte innehåller ceremonier, någon lek och sedan något praktiskt, som vi lär oss något av. Scouting är början på ett äventyr, och det äventyret kan ta dig hur långt som helst!

 

Så här är delar vi in oss:

8-10 år Spårare (ev länk till terminsprogrammet)

10-12 år Upptäckare/Äventyrare

12-15 år Äventyrare

 

Bra att tänka på inför våra möten är:

  • Komma i tid

  • Varma kläder

  • Scoutskjorta eller scouttröja om man har

  • Scouthalsduk om man har

Terminsavgiften är 200 kr per barn, men max 400 kr per familj, om man har fler barn som är med. Terminsavgiften sätts in på bankgiro 624-4826. Equmenia i Stora Skedvi.

För terminsavgiften får man en medlemstidning, Scouten, som utkommer med fyra nummer per år. Ju snabbare man betalar in sin medlemsavgift, desto större chans att man får alla nummer av tidningen. I terminsavgiften ingår också en försäkring, i fall något skulle hända under våra aktiviteter. För övernattningar/hajker och utflykter tar vi ut en slant för mat och eventuell bensinkostnad.

Om man är nyfiken på vad scouting är och handlar om så kan man gå in på www.scout.se . Gör det! Det finns massor att läsa där.

 

Frågor?

Dag Fredrixon 070-633 9738

Ylva Sundmark 070-381 8176

 

 

Mer information finns även på följande hemsida: www.arkhyttanskapell.se